Allergiaepäilyitä flunssaisena

Viime tekstistä onkin ehtiny vierähtää jo jonkin verran aikaa. Olen ollut flunssassa enkä ole jaksanut pitää ajatuksia kasassa enää iltaisin töiden jälkeen. Eipä tämä vieläkään ihan ohi ole, mutta ajatus kulkee jo selkeämmin.

Olen tässä välissä ehtinyt saada Firstbeat-mittauksen tulokset, käydä angiinakokeissa (negatiivinen), ihotautilääkärillä ja saada lähetteen allergiasairaalaan. Tänään kävin myös omalla fyssarillani. Kyllä sitä näköjään sairaanakin ehtii lääkärillä juosta.

Ennen sairastumistani pilatestunnilla sain hyvän vinkin etureiden venyttelyyn ja pystyin ensimmäisen kerran elämässäni venyttämään reisilihasta - en polven jänteitä. Käy kylkimakuulle ja nosta ylempi jalka eteesi 90 asteen kulmaan. Jännitä syvät vatsalihakset ja pistä alempi käsi vaikka pään alle tukemaan. Sitten ylemmällä kädellä otat alemman jalan nilkasta kiinni. Tarkista, että reisi on kohtisuoraan selän jatkeena. Tässä sitten kukin venymisensä mukaan voi varovasti vetää jalkaterää peppua kohden. Tällaisessa venytyksessä ei satu polveen vaan saan oikeasti reisilihaksessa tuntumaan venytystä.

Tänään fyssarilla valittelin, kun oikeassa sisäreidessä on ollut sellaista tulevaa ja menevää hermokipua. Arvelin johtuvan alaselästä, joka oli niksahtanut liukastuessa ja uudestaan edellisenä päivänä töissä, kun vähän turhan vauhdikkaasti liikahdin tuolilla. Siellä oli L3-nikama pois paikaltaan, liikkunut ikäänkuin taaksepäin. Lisäksi kalvot olivat ihan jumissa. Myös säärten ja nilkkojen kalvot avattiin. Aikamoinen sähköiskujen sarja meni erityisesti vasemmassa jalassa, kun kalvoja manipuloitiin.


Katsottiin myös noita Firstbeat-tuloksia. Niissä ei ole mitään minua suuresti yllättävää. Viikolla rentoutumista ei tule kuin öisin, ja sekin alkaa vasta tunteja nukahtamisen jälkeen. Yöllä palautuminen oli onneksi hyvää. Aamuiset pulssin nousut näkyvät mittauksessa, mutta viikolla pahin nousu osui juuri työmatkan ajalle, jolloin mittari luki asia kovaksi kuntoliikunnaksi. Siis sen, kun luuskaan aamuisin junalle, seison junassa ja sieltä kävelen työpaikalle. Viikonloppuna osaan rentoutua, mikä on hyvä. Lääkärin kanssa en ole näistä vielä keskustellut. Vähän näytin hänelle, mutta sovittiin, että palataan näihin myöhemmin, kun saan vielä muitakin tuloksia.

Allergiatutkimuksiin lähdin, kun aloin saada allergiaoireita uudesta yövoiteesta. Sain jo alkuvuodesta allergisen reaktion kasvojenpesuaineesta. Sen jälkeen aloin eliminoida kookospohjaisia tuotteita kaikista suihkusaippuoista ja shampoista. No, niitä on kaikissa, mutta nykyinen settini näyttää sopivan minulle, sillä koko ihoni muuttui paljon paremmaksi. Koska en pysty välttämään kookosta, lähdinkin selvittämään, onko mahdollista edes yrittää löytää allergiaa aiheuttavat aineet. Ei tarvitsisi mennä yritys ja erehdys -menetelmällä.

Ensin työterveyslääkärille, josta ihotautilääkärille, josta takaisin työterveyslääkärille. Nyt minulla kuitenkin on lähete vetämässä iho- ja allergiasairaalaan. Saa nähdä ovatko he samaa mieltä, että tämä on aiheellista tutkia. Ihotautilääkäri varoitteli, että epikutaanitestissä voidaan saada allergeenit kiinni - tai ei  - koska hidas kosketusallergia voi olla jäämättä kiinni testeissä. Silti varoitteli, että vaikka tulos olisi negatiivinen, pitää allergiaa aiheuttavia tuotteita ehdottomasti välttää. Toivoisin saavani kiinni allergeenit, jotta tuotteiden löytäminen kaupassa olisi edes hieman helpompaa. Tällä hetkellä minulla on yksi shampoo, jota voin käyttää, yksi pesuaine ja suolasaippua. Lisäksi uskallan käyttää yhtä kasvovoidetta.

Nyt odotellaan. Vastausta iho- ja allergiasairaalasta, ensi viikon fyssarin testejä, flunssan häviämistä ja tärkeimpänä iltaruoan valmistumista. Ensi kertaan!

Blogiarkisto

Näytä enemmän

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Autismi, ADHD ja hypermobiliteetti

Autonominen hermostoni on sekaisin

Puutunut kieli